Na 46 jaar collectes mag het stokje worden overgenomen…

29-11-2017

Van links naar rechts: Aria van Krieken (Nierstichting), Maarten Vermeulen (Fonds
Verstandelijk Gehandicapten), Jenneke den Hartog, Mirka Broekman (Prinses
Beatrix Spierfonds), Nico Wiendels (Gemeente Geldermalsen)

Mevrouw Jenneke den Hartog uit Beesd heeft afgelopen week na 46 jaar afscheid genomen als collecteorganisator van het Prinses Beatrix Spierfonds, Fonds Verstandelijk Gehandicapten en de Nierstichting. Wethouder Nico Wiendels verraste haar met een prachtig boeket en was zichtbaar verbaasd door de pragmatische wijze waarop mevrouw Den Hartog zo lang en trouw de jaarlijkse collecte van maar liefst 3 gezondheidsfondsen achter elkaar organiseerde. Uniek in Nederland; 3 weken achter elkaar 26 collectanten per week voorzien van een bus en looproute.

Mevrouw Den Hartog deed het gewoon: “Tja, verstandelijk gehandicapten, die zijn belangrijk, je nieren moeten gezond zijn en je spieren, die moeten het natuurlijk wel doen”, vertelde ze. Haar geheim is op tijd beginnen. Haar dochters beamen dat als ze “het schrift” op tafel zagen liggen, ze wisten dat hun moeder weer was gestart. Alle collectanten werden vanaf mei/juni gebeld. In totaal werden er dan 78 bussen voorzien van een collectant en mochten de fondsen ieder jaar weer een mooie opbrengst vanuit Beesd ontvangen. Het inleveren en tellen van de bussen was altijd heel gezellig bij mevrouw Den Hartog aan de keukentafel.

Namens het Prinses Beatrix Spierfonds was Mirka Broekman aanwezig om mevrouw Den Hartog hartelijk te bedanken voor de jarenlange inzet. Ook de regiomedewerkers van de andere twee fondsen waren aanwezig: “Natuurlijk zijn we ook heel dankbaar voor alle fijne vrijwilligers in Beesd die mevrouw Den Hartog zo trouw hebben ondersteund met haar goede werk, zonder deze enthousiaste collectanten was het niet gelukt.”

Wil jij je volgend jaar het stokje overnemen van mevrouw Den Hartog en de collecte organiseren in Beesd? Laat het ons weten via: collecte@spierfonds.nl.