50 jaar collecte organiseren

19-07-2017

Mevrouw Brouwers organiseert voor de 50e keer de collecte.

Mevrouw Brouwers uit Onstwedde (Groningen) organiseert dit jaar voor de 50ste keer de collecte in haar dorp. Nieuwe collectanten zoeken, de bussen rondbrengen en de opbrengst tellen. Elk jaar zet ze zich weer fantastisch in om zo meer geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

We zoeken altijd nieuwe collectanten en organisatoren. Help jij dit jaar ook mee?

Help mee

“Samen maken we het tot een groot succes”

Vijftig jaar geleden verhuisde mevrouw Brouwers samen met haar man en kinderen naar Onstwedde. In haar oude woon plaats was zij altijd heel actief met de mede mens bezig en deed zij veel vrijwilligerswerk. Toen haar werd gevraagd om ook in Onstwedde iets te doen, was haar twijfel dan ook niet groot. Ook door haar man werd ze gestimuleerd, want zo zei hij ‘Je komt onder de mensen en je leert zo ook je dorps genoten kennen.’

Ook toen mevrouw Brouwers  haar eigen bedrijf startte, werd haar drijfveer voor het Prinses Beatrix Spierfonds niet minder. Ondanks haar drukke bestaan met gezin en zaak, bleef haar inzet groot. Ieder jaar weer worden de collectanten opnieuw door haar benaderd en sinds een paar jaar met hulp van andere. Mevrouw Brouwers kent de mensen in het dorp op haar duimpje en zo zegt ze ‘een persoonlijk woord voor  iedereen, doet de mens goed’. Men is dan sneller bereid elk jaar weer te gaan collecteren. Mevrouw Brouwers: “Maar ik doe het niet alleen hoor, dankzij mijn dorpsgenoten kunnen we ieder jaar weer een prachtig bedrag voor onderzoeken naar spierziekten ophalen.”

Ze is dan ook niet van plan om te gaan stoppen. Ook al heeft ze wel eens momenten gehad dat ze dat wel dacht te stoppen, maar aan het einde van de rit vind ze het toch heel erg belangrijk dat de collecte goed door gaat!