Aandacht voor spierziekten in Tijd voor Max

07-02-2017

Het verhaal van de 4-jarige Stefan is te zien in Tijd voor Ma

Het verhaal van de 4-jarige Stefan is te zien in Tijd voor Max.

Op dinsdag 7 februari staat Tijd voor MAX vanaf 17.10 uur op NPO 1 volledig in het teken van spierziekten. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Te gast zijn onder anderen  onze ambassadeur Jan Kooijman en Prof. dr. Jan Verschuuren. Met deze uitzending vragen we om je aandacht in de strijd tegen spierziekten, maar ook om je steun.

Word donateur

Over spierziekten

In Nederland zijn er 200.000 mensen met een spierziekte. Er zijn zo’n 600 verschillende soorten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar allemaal hebben ze een verlammend effect op het gehele lichaam. Spieren bevinden zich door het gehele lichaam. Met een spierziekte verzwakken ze of vallen ze uit, wat effect heeft op alles in het dagelijks leven.

Tijd voor Max

In Tijd voor MAX wordt aandacht gevraagd voor de impact van spierziekten op de levens van mensen, jong en oud. Niet alleen zijn de verhalen van de patiënt indrukwekkend, maar ook die van de ouders, partners en kinderen. Met deze uitzending vragen we om je aandacht in de strijd tegen spierziekten, maar ook om je steun. Wij financieren en stimuleren we onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven voor spierziektepatiënten nu. Bekijk de uitzending en word donateur.

Dinsdag 7 februari om 17.10 uur op NPO 1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os

JAN KOOIJMAN

Onze ambassadeur Jan Kooijman is te gast. Als oud-danser bij het Scapino Ballet weet hij als geen ander hoe belangrijk spieren voor je zijn. “In eerste instantie dacht ik dat er geen groter contrast denkbaar zou zijn dan tussen dansers en mensen met een spierziekte. Maar er zijn ook sterke overeenkomsten. Zowel spierziekte-patiënten als dansers gebruiken elke dag hun spieren tot het uiterste. Mensen met een spierziekte voeren alleen een heel andere en veel ongelijkere strijd dan dansers.’’

Ook te gast is Prof. dr. Jan Verschuuren, hoogleraar neuromusculaire ziekten aan het Leids Universitair Medisch Centrum.