De derde editie van Free To Move was weergaloos

04-09-2015

Donderdag 3 september vond de derde editie van het dansgala Free To Move plaats in het nieuwe Zuiderstrandtheater. De top van de Nederlandse dans zette zich belangeloos in voor de strijd tegen spierziekten. Een spetterende voorstelling die in het teken stond van bewegen en bewogen worden. Dansen symboliseert de ultieme vrijheid van bewegen – een vrijheid die voor mensen met een spierziekte niet vanzelfsprekend is. Daarom komt de opbrengst van deze avond ten goede aan onderzoek naar spierziekten.

Spetterende optredens

Free To Move opende met een fanatische optreden van choreograaf David Middendorp, waarna de volledig uitverkocht zaal meteen de smaak te pakken had. In bijzijn van de beschermvrouwe van het fonds, Prinses Beatrix genoot de zaal van de talenten van Codarts, het Internationaal Danstheater, de winnaar van Everbody Dance Now; AfroVibes, het prachtige optreden van Introdans, het Nederlands Dans Theater, een bijzondere dans van choreograaf Rutkay Özpinar. Tot slot werd de avond afgesloten met een indrukwekkend optreden van De Dutch Don’t Dance Division. Een van de hoogtepunten  van de avond was de onthulling van de nieuwe spraakmakende campagne “Daar gebruik je spieren voor” met in de hoofdrol ambassadeur van het fonds Jan Kooijman.

Kortom, de avond was meeslepend, afwisselend, verrassend en zeker voor herhaling vatbaar. Dus op naar de vierde editie van Free To Move in 2016.

Lees meer over Free To Move

 

nieuws - final bow - free to move - prinses beatrix spierfonds