Elly Paulusma en Familie Tanis winnen Kroontje

02-09-2016

nieuws - uitreiking kroontjes - krijnie en elly - prinses beatrix spierfonds

Onze ambassadeur Jan Kooijman reikte het ‘ Kroontje’ uit aan Krijnie en Elly.

Collectevrijwilliger Elly Paulusma uit Drachten en actievoerders Krijnie en Ton Tanis uit Ouddorp winnen het Prinses Beatrix Spierfonds Kroontje. De Kroontjes zijn tijdens het benefiet dansgala Free To Move uitgereikt door Jan Kooijman, ambassadeur van het fonds. Elly, Krijnie en Ton winnen de onderscheiding omdat zij zich als vrijwilligers zich op een bijzondere wijze inzetten tegen spierziekten.

Bekijk hun bijzondere inzet

 

Collectekanjer Elly Paulusma

Elly is al meer dan tien jaar collectevrijwilliger voor het Prinses Beatrix Spierfonds in Drachten. Ze is een dijk van een vrijwilliger. Naast het coördineren van meer dan 130 collectanten, staat ze ook op braderieën en is ze actief om statiegeldacties te organiseren voor het fonds. “Dat ik het Kroontje heb gewonnen en met de prinses heb gesproken, is een ontzettend bijzondere ervaring om nooit meer te vergeten. Ik ga zeker door met mijn vrijwilligerswerk voor het fonds. Ik kan ‘s ochtends zo mijn bed uitstappen en doen en laten wat ik wil. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En dit wil ik ook graag aan onze kinderen meegeven. Dat het niet zo vanzelfsprekend is, dat je heel gezond bent.” Aldus Elly.

Familie Tanis, fantastische actievoerders

Krijnie en Ton hebben twee kinderen, Jasmijn (7) en Bart (6). Jasmijn heeft de spierziekte SMA. Al meer dan vier jaar zetten Krijnie en Ton zich samen met vrienden, kennissen, collega’s en dorpsgenoten met hart en ziel in tegen spierziekten. Ze hebben al bijna €90.000 opgehaald voor wetenschappelijk onderzoek. Ook dit jaar zijn ze weer actief en organiseren ze op 1 oktober voor de vijfde keer, de inmiddels beroemde, ‘Boerderijfair’ in Ouddorp. “Dat we het Kroontje hebben gewonnen en met de prinses hebben gesproken, is een ontzettend mooie ervaring om nooit meer te vergeten. Het is heel bijzonder hoeveel mensen zich samen met ons inzetten. Dat is hartverwarmend en af en toe moet je het wegslikken.” Aldus Krijnie.

Bijzondere onderscheiding

Het ‘Kroontje’ van het Prinses Beatrix Spierfonds is een onderscheiding voor een vrijwilliger die zich op bijzondere wijze inzet voor mensen met een spierziekte. In 2016 bestaat het fonds 60 jaar. In dit jaar staan we stil bij wat het fonds de afgelopen 60 jaar heeft bereikt en wie hieraan heeft bijgedragen. Al onze vrijwilligers zijn hierbij van onschatbare waarde geweest en zijn dat nog steeds.

Word ook vrijwilliger