Wordt ook collectant. De collecteweek is de tweede week van september.

Collectant worden

Collecteweek 10 t/m 16 september 2017

Het Prinses Beatrix Spierfonds financiert en stimuleert onderzoek naar genezing en een beter leven voor spierziektepatiënten nu. Het fonds krijgt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van donateurs en de inzet van vrijwilligers. De collecte is een van onze belangrijkste inkomstenbronnen. Tijdens onze collecteweek in september collecteren vrijwilligers door het hele land voor de strijd tegen spierziekten. Mede dankzij deze collecte hebben we in 2016 nieuwe onderzoeken gefinancierd! Ook in 2017 gaan we er weer tegenaan. Wil jij ook collectant worden? Meld je snel aan.

meld je aan    Lees meer over collecteren

Collecte-kanjer Ivon

Ivon is 38 jaar en woont sinds vorig jaar in Haarlem. Toen ze verhuisde, wilde ze direct collectant worden voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Inmiddels organiseert ze in haar wijk de collecte. Waarom gaat Ivon eigenlijk collecteren voor het fonds? “Mijn ouders zijn ondernemers en die waren eigenlijk altijd aan het werk. Maar ze hebben me wel meegegeven dat je er nooit slechter van wordt door iets voor een ander te doen. Dat spreekt mij enorm aan, ik vind dat je voor dat soort dingen tijd moet maken. Dus toen ik zelf ging werken, heb ik er bewust voor gekozen om dat vier dagen per week te doen, zodat ik die vijfde dag aan vrijwilligerswerk kan besteden.”

Ivon had zelf geen familieleden of vrienden met een spierziekte, maar wilde toch graag collectant worden. “Dat klopt, mijn drijfveer is eigenlijk dat ik graag iets goeds doe voor mensen die het misschien minder makkelijk hebben dan ik.  Dat hoort er gewoon bij, vind ik. Het geeft mij energie, ik word er vrolijk van. Als je gaat collecteren, kom je toch weer met nieuwe mensen in gesprek. Daar hou ik van.”

Lees het verhaal van Ivon