'één uurtje is meer dan geen uurtje'

Alexander heeft de spierziekte SMA. Tijdens de collecteweek gaat zijn hele familie langs de deuren.

Lees het verhaal van Bart en Anna

Alles over onze collecte

Elk jaar heeft het Prinses Beatrix Spierfonds haar collecteweek in september. Hier zijn veel vrijwilligers voor nodig.  Er zijn vrijwilligers die van alles regelen; contact met collectanten uit de buurt, materialen bestellen en collectebussen rondbrengen. En we hebben vrijwilligers die langs alle voordeuren in de buurt gaan om te collecteren.

Jouw steun betekent alles. Een levensreddend medicijn, technologie die de kwaliteit van leven verbeterd, hoop voor ouders en een beetje meer begrip in het dagelijks leven – daar doen we het voor. En met jouw hulp kunnen we dat blijven doen. Word ook vrijwilliger en doneer per jaar een paar uur van jouw tijd.

Onze collecteweek is van 6 t/m 12 september 2020

Wat doet een collectant?

Als collectant ga je één keer per jaar in jouw eigen woonplaats langs de deuren om te collecteren voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De collecteorganisator bij jou uit de buurt neemt vooraf contact met je op. In overleg bepalen jullie waar en wanneer je het collectemateriaal ontvangt, welke looproute je voorkeur heeft en wanneer je de collectebus weer inlevert. Ook geeft de collecteorganisator handige tips en informatie, bijvoorbeeld wat een goed tijdstip is om te collecteren en meer uitleg over waar het geld precies naar toe gaat.

Meld je aan als collectant

Wat doet een collecte-organisator?

Als collecte-organisator ben je de spil in jouw buurt of wijk voor de collectanten. Je zorgt dat de collectanten met de juiste spullen op het beste tijdstip in de afgesproken wijk de straat op gaan. De regiocoördinator van het fonds neemt contact met je op en samen bespreken jullie precies wat er moet gebeuren en wanneer. Hij of zij brengt je op de hoogte van alle informatie en materialen die je nodig hebt.. De regiocoördinator helpt je op weg en blijft ook jouw vaste aanspreekpunt. Je doet het zelf, maar niet alleen.

Meld je aan als organisator

Digitaal collecteren

digitale collectant jerryHeb je geen mogelijkheid om voor het fonds van deur-tot-deur te gaan, maak dan een online collectebus aan en ga van vriend-tot-vriend via mail en social media. Een digitale collectebus starten is heel eenvoudig. In een paar stappen is de bus aangemaakt en help je mee om spierziekten de wereld uit te helpen.

lees meer over de digitale collectebus