Freya op het podium met dansers van Het Nationale Ballet

"Ik word ook ballerina!"

"Toen ze de Franse tekenfilm ‘Ballerina’ had gezien, was ze niet meer te stuiten. Dat was nog best een dilemma. Moet je dat nou afremmen, een kind met een spierziekte dat graag wil dansen?"

Het Nationale Ballet steunt de strijd tegen spierziekten

Het Prinses Beatrix Spierfonds, Holland Dance Festival en Het Nationale Ballet gaan samenwerken op het gebied van ‘dans tegen spierziekten’. Deze boodschap wordt uitgedragen naar het Nederlandse publiek tijdens de drukbezochte kerstproductie van Het Nationale Ballet ‘Cinderella’. De voorstelling gaat op 13 december 2018 in première in Nationale Opera & Ballet en is in totaal 17 keer te zien.

Koop tickets

Dans tegen spierziekten

Zo op het eerste oog lijkt er geen groter contrast mogelijk tussen ‘dans’ en ‘spierziekte’. Maar toch is er één duidelijke overeenkomst: doorzettingsvermogen! Dansers trainen elke dag intensief om hun spieren in topconditie te houden, terwijl mensen met een spierziekte elke dag het uiterste van hun lichaam vragen. Daarom gaan het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival samen de strijd tegen spierziekten aan met ‘dans tegen spierziekten’. Het Nationale Ballet ondersteunt deze boodschap rondom hun succesvolle decemberproductie ‘Cinderella’. Rondom elke voorstelling vraagt Het Nationale Ballet aandacht voor de strijd tegen spierziekten en vragen zij het publiek expliciet om het Prinses Beatrix Spierfonds te ondersteunen.

Ultieme bewegingsvrijheid is de droom van elke danser, en van elke spierziektepatiënt.

Doneer direct

De familievoorstelling Cinderella

Met de familievoorstelling Cinderella, die in 2012 bij Het Nationale Ballet zijn wereldpremière beleefde, won choreograaf Christopher Wheeldon de prestigieuze Prix Benois de la Danse, de ‘Oscar van de dans’. Wheeldon nam het verhaal van Assepoester als uitgangspunt voor een eigentijds, filmisch balletspektakel. Samen met een team van internationale kunstenaars heeft hij het bekende sprookje een heel nieuwe ‘look’ gegeven. Cinderella is een belevenis, vol humor, virtuoze dans en met een fikse dosis magie en daarmee een geweldig uitje voor het hele gezin tijdens de feestdagen.