Help mee als school

logo - help mee als school - spierbattle - prinses beatrix spierfondsLaat jij komend schooljaar jouw spierballen zien? Doe mee met onze SpierBattle!

De Spierbattle leert basisschoolleerlingen over het lichaam, haar spieren en wat een spierziekte is. De leerlingen zetten zich ook in om kinderen met een spierziekte een fijne vakantie te bezorgen.

Geen vakantie zonder onderhoud

Veel kinderen met een spierziekte zitten in een rolstoel en wonen in een aangepast huis. Een weekend of een weekje weg is alleen mogelijk in een huis dat ook aangepast is. Daarom hebben we tien speciaal ingerichte vakantiehuizen voor spierziektepatienten en hun familie. Om de huizen zo gastvrij mogelijk te houden, is een groot en klein onderhoud nodig, en dat brengt kosten met zich mee. Een mooi doel om voor te battlen.

Klasse-uitje naar een vakantiehuis

Adriaan van Wezep, groepsleerkracht OBS Kallenkote
‘We zijn vrijdagmorgen in het vakantiehuis in Havelte geweest en bijzonder goed ontvangen. De kinderen konden het gehele huis bekijken.

Ze waren onder de indruk van alle aanpassingen die nodig zijn om met een spierziekte op vakantie te gaan

Vooral de til-installatie en de aanpassingen van het sanitair vonden ze bijzonder. We vonden het een leerzame, maar ook leuke actie. Onze dank voor de goede begeleiding!”

Voor wie?

Bijvoorbeeld voor de familie Rozema. De broers Niek en Maik zitten allebei in een rolstoel, omdat ze de Ziekte van Duchenne hebben. De familie gaat graag naar een vakantiehuis van het Prinses Beatrix Spierfonds. Moeder José vertelt: “Alles wat we nodig hebben is aanwezig en dat maakt dat we echt kunnen genieten als we op vakantie zijn!”

foto - help mee als school - familie rozema - prinses beatrix spierfonds

 

 

Wat is een spierziekte?

Wat is een spierziekte nou precies? En hoe werkt dat dan in je lichaam? Dit filmpje geeft door middel van een tekening antwoord op jouw vraag.