Jan Kooijman 'strikt' tegen spierziekten.

Strikze tegen spierziekten

“Hoe kunnen we je uitleggen hoe het voelt om een spierziekte te hebben? Nou, het voelt een beetje alsof je je veters strikt met ovenwanten aan.”

ambassadeurs - strik ze - Jan en Rene - prinses beatrix spierfonds

Ambassadeurs René van Kooten en Jan Kooijman

Met deze wanten aan vragen we je aandacht voor spierziekten. Hoe? Trek ze aan terwijl je iets heel gewoons doet: je veters strikken, je blouse dichtknopen … Dan ontdek je al snel dat dat helemaal niet meevalt. Net als bij een spierziekte mis je de kracht.

Je weet precies wat je moet en wilt doen, maar dat lukt eenvoudigweg niet.

En dat is – een beetje – hoe het voelt om een spierziekte te hebben. Wil je ons in actie zien met deze wanten? Bekijk dan ons filmpje hiernaast!

 

 

Prinses Beatrix Spierfonds

Het strikken van je veters is natuurlijk maar één voorbeeld van wat je kunt proberen met wanten aan. Bijna alle dagelijkse dingen die vanzelfsprekend zijn, worden met een spierziekte moeilijk, heel moeilijk of zelfs onmogelijk. Je spieren gebruik je tenslotte voor alles – om iets op te pakken, aan te zetten, maar ook om te lachen, te lopen en te ademen. Een spierziekte tast niet allen je spieren aan, maar je hele leven.

Daarom stimuleren en financieren wij wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Wij willen zoveel mogelijk mensen bekend maken met het bestaan en de impact van spierziekten. Op een heel eenvoudige, maar doeltreffende manier.

De ovenwanten zijn helaas niet meer te bestellen.