Tijd voor Max

Op dinsdag 23 januari stond Tijd voor MAX volledig in het teken van spierziekten. In Nederland heeft 1 op de 80 mensen een spierziekte. Te gast waren onder andere zanger en acteur René van Kooten en prof. dr. Silvère van der Maarel. Met deze uitzending vroegen we om je aandacht in de strijd tegen spierziekten, maar ook om je steun.

Word donateur Bekijk de uitzending terug

In Tijd voor MAX werd aandacht gevraagd voor de impact van spierziekten op de levens van mensen, jong en oud. Niet alleen waren de verhalen van de gasten indrukwekkend, maar ook die van de ouders, partners en kinderen. Met deze uitzending vroegen we om je aandacht in de strijd tegen spierziekten, maar ook om je steun. Met jouw steun financiëren we onderzoek naar genezing en verbetering van kwaliteit van leven voor mensen met een spierziekte. Bekijk de herhaling of de uitzending online terug en word donateur.

Herhaling woensdag 24 januari om 11.15 uur op NPO 1
Herhaling zondag 28 januari 07.20 uur NPO1
Presentatie: Sybrand Niessen en Martine van Os

Over spierziekten

In Nederland zijn er 200.000 mensen met een spierziekte. Er zijn zo’n 600 verschillende soorten. Sommige zijn dodelijk, sommige zijn erfelijk, maar allemaal hebben ze een verlammend effect op het lichaam. Spieren bevinden zich door het gehele lichaam. Met een spierziekte verzwakken ze of vallen ze uit, wat effect heeft op alles in het dagelijks leven.