Een spierziekte kan iedereen overkomen

Een spierziekte kan iedereen overkomen. Dat is ook te zien in de spannende ziekenhuisserie ‘CMC‘ van RTL4 op zondag 11 februari. De verhaallijnen van ‘CMC’ zijn gebaseerd op realistische medische thema’s die worden ondersteund door acht gezondheidsfondsen, waaronder het Prinses Beatrix Spierfonds.

In deze aflevering staat het verhaal van Lana centraal. Na een keelinfectie komt ze in het ziekenhuis terecht met vage klachten. Ze blijkt een ernstige spierziekte te hebben, waardoor ze binnen korte tijd verlamd raakt. Na een paar heftige weken, herstelt haar lichaam zich weer langzaam, maar er blijven zeer waarschijnlijk restverschijnselen over.

De verhaallijnen van ‘CMC’ zijn gebaseerd op realistische medische thema’s

Jij dus ook

Iedereen kan een spierziekte krijgen. Met de campagne #jijdusook vraagt het Prinses Beatrix Spierfonds hiervoor aandacht.

Eén op de tachtig mensen heeft een spierziekte. Er zijn zo’n 600 verschillende.  Sommige spierziekten zijn dodelijk, sommige erfelijk, maar allemaal hebben ze een verlammend effect op de spieren. Spieren zitten overal in je lichaam. Je gebruikt ze voor alles: lopen, lachen, zoenen, ademen. Een spierziekte tast daarom niet alleen je spieren aan, maar je hele leven.

Check hoe het jou kan overkomen op www.spierfonds.nl en doe de test.

Doe de test

Onderzoek is de oplossing

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft één groot doel: alle spierziekten de wereld uit. Ons belangrijkste middel in deze strijd is wetenschappelijk onderzoek. Wij financieren en stimuleren onderzoek naar genezing en naar een beter leven voor mensen met een spierziekte op dit moment.

De weg naar een wereld zonder spierziekten is lang. Maar we weten dat het kan. Voor één van de 600 spierziekten hebben we namelijk al een medicijn gevonden. Voor een aantal andere hebben we belangrijke, soms levensreddende, stappen gezet.

Doneer direct      Lees meer over wetenschappelijk onderzoek