Kinderen met een spierziekte op rug van spelers het veld op

04-08-2014

De strijd tussen Ajax en PEC Zwolle om de Johan Cruijff Schaal startte gisteren in de Amsterdam Arena op ontroerende wijze: 11 kinderen met een spierziekte mochten samen met hun vriendje of vriendinnetje met de spelers mee het veld op.

Normaal gesproken lopen de 22 kleine voetbalfans aan de hand van de spelers mee. Voor de campagne jekuntmijnrugop.nl werden er nu 11 kinderen door spelers op de rug het veld mee opgenomen. Daarmee brachten ze de campagne om geld op te halen voor onderzoek naar de spierziekte Duchenne onder de aandacht.

De kinderen werden samen met hun ouders ontvangen door de KNVB, Spieren voor Spieren en het Prinses Beatrix Spierfonds. Een uur voordat de wedstrijd begon mochten de kinderen alvast hun voetbaltenue aan doen. Na een mooie groepsfoto gemaakt te hebben was het zo ver. De spanning was van hun gezichtjes af te lezen. Op de rug van de spelers of hand in hand liepen 22 kinderen het veld op. Een stadion vol toeschouwers, bekende voetballers en veel geklap en gejuich. Een fantastisch ervaring!

Bekijk hier de beelden van de wedstrijd.
https://www.youtube.com/watch?v=1tG5MIDHX6k

Kijk voor meer informatie over de campagne op www.zwaluwenjeugdactie.nl.

Arek_Milik_en_Joost_Broerse