Mensen met SMA gezocht voor onderzoek nieuwe armondersteuner

23-08-2017

Onderzoekers in Nijmegen zijn op zoek naar mensen met SMA om hun nieuwe armondersteuner te testen. Deze armondersteuner is speciaal ontwikkeld voor mensen met een spierziekte. Onderzoekers zijn op dit moment bezig het prototype van de armondersteuner verder te ontwikkelen, zodat deze in de toekomst op grotere schaal geproduceerd kan worden.

Kinderen en volwassenen met SMA gezocht

Voor dit onderzoek zijn de onderzoekers op zoek naar 20 mensen (kinderen en volwassenen) met SMA. Ze zijn specifiek op zoek naar mensen met een goede armfunctie (kunnen de armen nog boven het hoofd bewegen) en naar mensen met een beperkte armfunctie (kunnen niet meer zelfstandig drinken, maar wel de hand naar de mond bewegen).

Eerste prototype al getest

Eerder dit jaar werd een eerste versie van het prototype getest door 3 mensen met de ziekte van Duchenne en 3 mensen met SMA. Zij hebben het prototype uitgeprobeerd en de onderzoekers van veel nuttige feedback voorzien. Deze feedback wordt meegenomen bij het verbeteren van het prototype en binnenkort zullen alle deelnemers een nieuwe, verbeterde versie van het prototype kunnen proberen. Uiteindelijk willen de onderzoekers het prototype doorontwikkelen zodat deze in de toekomst op grotere schaal geproduceerd en gebruikt kan worden.

Meer weten over deelname?

Lees hier de volledige oproep van de Nijmeegse onderzoekers.

Wil je deelnemen of meer informatie over het onderzoek, stuur dan een e-mail naar Mariska.Janssen@radboudumc.nl.