Pinnen tijdens onze collecteweek

10-09-2015

Van 13 t/m 19 september is het onze collecteweek. collecte - pin pilot button en apparaatTijdens deze week gaan er vijftig collectanten van het fonds op pad met een pinapparaat naast de bekende oranje collectebus. Deze collectanten zijn te herkennen aan de sticker “Pinnen, ja graag” op de collectebus en een button op de kleding.

Anoniem geven

Joanna van Drongelen, hoofd collecte- en vrijwilligersorganisatie bij het fonds: “De collecte is één van de belangrijkste inkomstenbronnen voor het fonds, en blijft een gewaardeerde en makkelijke manier om te geven aan een goed doel.

Collecteren met een pinautomaat is een anonieme en veilige manier van geven.

Stichting Collectenplan (SCP), de brancheorganisatie voor alle 26 landelijk collecterende goede doelen, maakte eerder dit jaar samen met de uitgever van de pinautomaten payleven, veelbelovende resultaten bekend van een kleinschaligere pinproef in 2014. het fonds nam ook deel aan deze proef. In navolging van dit succes zullen in totaal 16 landelijke goede doelen, waaronder het Prinses Beatrix Spierfonds, meedoen aan deze grootschaligere pilot.

Stichting Collectenplan en payleven

Anoek Smith, beleidsmedewerker van SCP: “Een veel gehoorde opmerking aan de deur is dat men geen kleingeld in huis heeft. Door pinnen aan de deur mogelijk te maken bieden wij mensen een extra mogelijkheid om te doneren.” Ernst Moorman, Managing Director payleven Benelux, vult aan: “Met behulp van payleven’s pinapparaat kunnen mensen altijd doneren, of dat nu contant, via pin of creditcard is.”

Word collectant    Lees meer over de collecte