Prachtige opbrengst collecte van ruim €1,5 miljoen

11-12-2015

Opbrengst collecte 2015In de tweede week van september gingen ruim 30.000 vrijwilligers voor het fonds op pad met een collectebus. Alle bussen zijn inmiddels geleegd, het geld is gestort en geteld. Dit heeft een prachtig opbrengst van ruim 1,5 miljoen euro opgeleverd.

In tegenstelling tot eerdere berichten in de media deze maand dat collectanten in algemene zin minder geld ophalen, kunnen wij met trots zeggen dat de opbrengst van onze collecte is gestegen, aldus Joanna van Drongelen, hoofd collecte & vrijwilligersorganisatie van het fonds.

Trouwe vrijwilligers

Gelukkig kunnen wij rekenen op een zeer trouwe groep vrijwilligers die ieder jaar voor ons klaar staan tijdens de collecte. Wat zeker ook bijgedragen heeft dit jaar is de spraakmakende publiekscampagne van onze ambassadeur Jan Kooijman. Het indrukwekkende filmpje met een dansende Jan Kooijman is ruim 3, 5 miljoen keer bekekenen. Ook heeft het fonds tijdens deze collecte ook minder traditionele middelen ingezet. Zo gingen  er vijftig collectanten op pad met een pinapparaat en konden collectanten ook digitaal collecteren.

Help ook mee!

Wil je ook collecteren of ben je al collectant en ken je iemand die wil meehelpen? Fantastisch, iedereen is welkom! De collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds is van 11 t/m 17 september 2016.

word collectant      Alles over collecteren