Prinses Beatrix opnieuw bij symposium voor jong onderzoekstalent

12-05-2017

Onze beschermvrouwe Prinses Beatrix spreekt de jonge onderzoekers toe.

Onze beschermvrouwe H.K.H Prinses Beatrix was voor de tweede keer aanwezig bij ons symposium ‘Muscles2Meet’ voor jonge onderzoekers. Met dit tweejaarlijkse symposium willen wij jonge onderzoekers enthousiast maken voor het onderzoek naar spierziekten, zodat zij in de toekomst kiezen voor dit belangrijke veld. De Prinses nam deel aan het ochtendprogramma en sprak daarna met jonge onderzoekers.

Onderzoekstalent ontwikkelen

We lopen in Nederland op het gebied van spierziekten mee in de top van het internationale onderzoek. Dit willen we in de toekomst zo houden. Daarom is het heel belangrijk te investeren in de ontwikkeling van jong talent. Wij vinden het belangrijk dat jonge onderzoekers worden opgeleid en de kans krijgen om door te groeien tot de top van het onderzoeksveld. Na het grote succes van de eerste editie, organiseerden we daarom, samen met Spierziekten Centrum Nederland, voor de tweede keer het symposium Muscles2Meet.

KENNISMAKEN MET het vakgebied EN met ELKAAR

Het tweedaagse symposium werd mede georganiseerd door een comité van vier jonge onderzoekers. Zij stelden een programma samen waarmee de ruim veertig aanwezige jonge onderzoekers elkaar én het vakgebied beter konden leren kennen. Zo is er tijdens interactieve discussiesessies tijd om over onderzoek te praten en tijdens het diner gelegenheid om wat informeler kennis te maken. Ook zijn er lezingen van succesvolle onderzoekers en interactieve workshops op het gebied van carrièreontwikkeling.

Nieuwe traditie

Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium en nam deel aan de eerste brainstormsessie in 2015. De prinses was ook aanwezig bij de eerste editie van het symposium in 2016. Het symposium was zo’n succes dat besloten is er een traditie van te maken. Vanaf dit jaar zullen we het symposium om het jaar organiseren.

Met de zeer goed beoordeelde eerste editie van Muscles2Meet zijn we goed op weg met het opzetten van een netwerk van jonge spierziektenonderzoekers.

Doneer nu        Lees meer over het stimuleren van talent