Rivka heeft SMA type 2 en is ambassadeur van het fonds.

Rivka heeft SMA type 2 en is ambassadeur van het fonds.

Privacyverklaring

Het Prinses Beatrix Spierfonds is ervan overtuigd dat de bescherming van de persoonlijke levenssfeer van haar donateurs en belangstellenden, zoals bezoekers van de website, van essentieel belang is voor haar activiteiten.

DOELEINDEN GEGEVENSVERWERKING

Prinses Beatrix Spierfonds verwerkt persoonsgegevens voor de volgende doeleinden:

  • het op de hoogte houden van de relevante onderzoeken en ontwikkelingen die plaatsvinden die, mede dankzij jouw steun, worden uitgevoerd;
  • het aangaan van een donateurschap en/of voor de aanvaarding en afwikkeling van overige begunstigingen;
  • het aangaan en uitvoeren van een vrijwilligersovereenkomst;
  • het uitvoeren van marketing -en fondsenwervende activiteiten;
  • het informeren over en te benaderen voor activiteiten en evenementen van het Prinses Beatrix Spierfonds;
  • het boeken van aangepaste vakantiehuizen;
  • het voldoen aan wettelijke verplichtingen.

Prinses Beatrix Spierfonds verzamelt gegevens zoals (bedrijfs)naam, adres, telefoonnummer, mailadres,  geboortedatum en bankgegevens, gegevens met betrekking tot transacties, donaties, deelname gegevens, of gegevens die relevant zijn indien je met ons in contact treedt of financieel bijdraagt aan onze doelstellingen als donateur, vrijwilliger, collectant, of deelnemer aan één van onze acties of evenementen.

DE SPIERKRANT

Indien je je aanmeldt als donateur of wanneer je deelneemt aan een evenement of activiteit, gebruiken wij je gegevens om onze SpierKrant per post toe te sturen. Indien je hier geen prijs op stelt, kun je contact opnemen met ons. Zie ‘Jouw Rechten’ voor meer informatie.

SMS-DONEREN

Het Prinses Beatrix Spierfonds verwerkt je mobiele telefoonnummer voor de uitvoering van de éénmalige schenkingsovereenkomst en in het kader van deze actie. We zullen je mogelijk eenmalig bellen om je te informeren over ons werk en te bespreken of er andere manieren zijn waarop je ons wilt steunen.

AANGEPASTE VAKANTIEHUIZEN

Via onze website kun je een reservering doen voor een aangepaste vakantiewoning. De vakantiehuizen zijn alleen beschikbaar voor personen die een spierziekte hebben en hun familieleden. Daarnaast vragen wij voor het boeken van de vakantiewoning ook welke diagnose of handicap je hebt, je contactgegevens, geboortedatum, je IBAN nummer, of je rolstoelgebonden bent en/of een hulphond hebt. Wij vragen een doktersverklaring als onderdeel van de definitieve reservering. Deze gegevens gebruiken wij enkel en alleen voor het boeken van het vakantiehuis.

BESCHERMING VAN PERSOONSGEGEVENS

Voor de bescherming van uw persoonsgegevens heeft Prinses Beatrix Spierfonds technische en organisatorische maatregelen getroffen. Prinses Beatrix Spierfonds maakt bij de uitvoering van haar dienstverlening gebruik van derden. Voor zover deze derden bij het uitvoeren van hun diensten Persoonsgegevens verwerken, doen zij dit in hoedanigheid van verwerker. Al onze verwerkers worden verplicht om uw Persoonsgegevens te beschermen. Met al onze verwerkers sluiten wij overeenkomsten waarin wij hierover afspraken maken.

BEWAARTERMIJNEN

Wij bewaren persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk voor de bovengenoemde doeleinden.

JOUW RECHTEN

Je kunt altijd en zonder kosten inzicht krijgen in je gegevens die door Prinses Beatrix Spierfonds worden verwerkt en deze gegevens desgewenst aanpassen of laten verwijderen. Indien je dit wenst kun je eveneens je contact-, adres en bankgegevens in een machineleesbaar formaat krijgen, bijvoorbeeld omdat je deze wilt doorgeven aan een andere instantie. Ook kun je bezwaar maken tegen het ontvangen van gerichte informatie over onze dienstverlening die we je per mail, telefoon, post en/of SMS toesturen, door een mail te sturen aan info@spierfonds.nl of een brief sturen naar Prinses Beatrix Spierfonds, Javastraat 86, 2585 AS Den Haag. Elke nieuwsbrief bevat tevens een afmeldlink.

BEZOEKERSGEDRAG WEBSITE

Op de website van het Prinses Beatrix Spierfonds worden algemene bezoekgegevens, zonder dat deze bezoekers geïdentificeerd worden, bijgehouden. Het doel hiervan is om de inrichting van de website te optimaliseren. Ook kunnen deze gegevens worden gebruikt om meer gerichte gegevens op de site te zetten. Op deze wijze kan het Prinses Beatrix Spierfonds haar dienstverlening verder optimaliseren.

COOKIES

Het Prinses Beatrix Spierfonds maakt bij het aanbieden van een aantal van haar diensten gebruik van cookies. Dit is een eenvoudig klein bestandje met gegevens dat op de harde schijf van je computer wordt opgeslagen. Deze cookies bevatten geen persoonsgegevens en worden alleen gebruikt om het gebruik van de website van het Prinses Beatrix Spierfonds te verbeteren. Als je in de browser het gebruik van cookies hebt uitgezet, kun je nog steeds de meeste onderdelen van de website bezoeken.

Het Prinses Beatrix Spierfonds maakt gebruik van verschillende soorten cookies:

Functionele cookies of noodzakelijke cookies
Functionele cookies zorgen er voor dat onze website correct functioneert. Denk bijvoorbeeld aan functionaliteiten zoals het donatieformulier of de actiehelden-verkiezing.

Analytische cookies
Met analytische cookies verzamelen wij statistieken over het gebruik van onze website door de gebruikers. Door websitegebruik te meten kunnen we onze website blijven verbeteren in het voordeel van onze gebruikers.

Socialmediacookies van derden
Socialmediacookies zijn cookies die functionaliteiten van social media websites mogelijk maken. Denk hierbij aan een YouTube-filmpje bij een artikel of een sharebutton voor Facebook. Via de First Party Cookies (van Facebook) worden er gegevens uitgeleverd aan het platform.

Advertentiecookies
Wij plaatsen trackingcookies. De cookie slaat anonieme gegevens op over het surfgedrag van de gebruiker. Dit maakt het voor het Prinses Beatrix Spierfonds mogelijk alleen die mensen te ‘retargeten’ die (bepaalde pagina’s van) de website al bezocht hebben.

Het is mogelijk om het gebruik van cookies in je browser uit te schakelen, zodat deze cookies niet geplaatst worden. Ook kun je cookies die in het verleden in je browser zijn geplaatst wissen. Via de volgende links kun je vinden hoe je de instellingen van cookies in je browser wijzigt en cookies in je webbrowser kunt wissen:

Chrome: http://support.google.com/chrome/bin/answer.py?hl=nl&answer=95647

Firefox: http://support.mozilla.org/nl/kb/Cookies

Internet Explorer: http://windows.microsoft.com/nl-NL/windows7/How-to-manage-cookies-in-Internet-Explorer-9

SOCIAL MEDIA

Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft eigen kanalen op social media. Zoals Facebook, LinkedIn, Twitter, YouTube en Instagram. Wanneer je ons volgt op sociale media krijgen wij mogelijk toegang tot een deel van jouw profielgegevens. Hierdoor kunnen we je gerichte en relevante informatie aanbieden of kunnen we kijken wie er in een bepaalde regio belangstelling heeft voor het Prinses Beatrix Spierfonds. Hierbij proberen we zoveel mogelijk aan te sluiten bij je persoonlijke interesses.

Meer informatie over het verwerken van gegevens door Facebook, met instellings- en afmeldmogelijkheden ter bescherming van je privacy is te vinden in het privacybeleid van Facebook.

VRAGEN

Heb je vragen over de Privacyverklaring, neem dan contact met ons op, info@spierfonds.nl.

KLACHTEN

Wij helpen je graag indien je een klacht hebt over onze organisatie. Op grond van de privacywetgeving heb je het recht om een klacht in te dienen bij de Autoriteit Persoonsgegevens over onze verwerkingen van persoonsgegevens. U kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit Persoonsgegevens.

WIJZIGINGEN

Het Prinses Beatrix Spierfonds behoudt zich het recht voor om wijzigingen aan te brengen in de Privacyverklaring. We adviseren je daarom om deze privacyverklaring regelmatig te raadplegen voor wijzigen.