Rivka Smit krijgt rondleiding bij Everybody Dance Now

16-02-2015

Rivka Smit, ambassadeur, kreeg een rondleiding achter de schermen bij het RTL 4-dansprogramma ‘Everybody Dance Now’.

Rivka en Jan Kooijman achter de schermen bij Everybody Dance Now.

Rivka Smit, ambassadeur, kreeg vrijdagavond 13 februari een rondleiding achter de schermen bij het RTL 4-dansprogramma ‘Everybody Dance Now’. Ze is uitgenodigd door Jan Kooijman, die naast jurylid ook ambassadeur van het fonds is. Rivka krijgt een uitgebreide rondleiding voorafgaand aan de liveshow, ze ontmoet alle juryleden van het programma en Jan & Rivka nemen gezamenlijk een filmpje op.

Het Prinses Beatrix Spierfonds is sinds kort een samenwerking aangegaan met het RTL 4-dansprogramma Everybody Dance Now. Door zelf met een originele dansactie geld op te halen kan iedereen het Prinses Beatrix Spierfonds steunen. De opbrengsten komen ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Rivka

Rivka Smit is 26 jaar en lijdt sinds haar geboorte aan de progressieve spierziekte SMA (spinale musculaire atrofie). Rivka zit sinds haar tweede levensjaar in een rolstoel en aanvankelijk was haar levensverwachting niet hoger dan drie jaar. Nog steeds is elke infectie voor haar levensbedreigend. Rivka zet zich dagelijks in voor andere spierziekte-patiënten of het nu in kinderrevalidatie is, waar Rivka werkt of voor het Prinses Beatrix Spierfonds. “Hoe meer aandacht voor spierziekten, hoe beter het is”, zegt Rivka.

DanceOff

DanceOff is een initiatief van het Prinses Beatrix Spierfonds in samenwerking met Everybody Dance Now. Iedereen kan meedoen aan de DanceOff door een actie te bedenken waarbij dans centraal staat, zoals bijvoorbeeld een dansvoorstelling, danswedstrijd of dansfeestje. Alleen, met je vrienden, dansgroep, klas of team! De opbrengsten komen volledig ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten. Door met de DanceOff mee te doen maken deelnemers ook kans op prijzen zoals finalekaarten voor Everybody Dance Now of een professionele dansworkshop voor 20 personen. Op de actiepagina www.danceoff.nl zie je welke acties er tot dusver ingezonden zijn en kan je zelf een actiepagina openen om je eigen dansactie te promoten en er ook online geld mee op te halen.

Kom in actie #DanceOff