Rolstoelrace Jan Kooijman en Rivka Smit op de Amsterdamse grachten

06-04-2017

Rivka en Jan Kooijman zijn er klaar voor!

In het kader van de landelijke `Het zit in MEI Challenge` van het Prinses Beatrix Spierfonds daagde SMA-patiënt Rivka Smit haar mede-ambassadeur Jan Kooijman uit voor een rolstoelrace. Op maandagochtend 10 april namen de twee het tegen elkaar op, op een van de Amsterdamse grachten. De rolstoelrace is een voorproefje van de maand mei waarin zoveel mogelijk aandacht gevraagd wordt voor spierziekten.

En voor nu: let the battle begin Jan!

“Ik heb Jan Kooijman uitgedaagd om samen met mij deze challenge aan te gaan. Hij sport veel, heeft goede spieren. Maar rolstoelrijden vergt wel wat meer. Vooruit komen, omgaan met obstakels, zo simpel is het niet. Én dat is juist de uitdaging. Ik roep hierbij iedereen op om in de maand mei in actie te komen om zo mensen met een spierziekte te helpen. En voor nu: let the battle begin Jan!” , aldus een lachende Rivka Smit.

Ga ook de uitdaging aan

Het zit in MEI Challenge

Met de ‘Het zit in MEI Challenge‘ roept het Prinses Beatrix Spierfonds Nederland op in actie te komen in de maand mei. Iedereen kan een persoonlijke uitdaging aangaan, alleen of samen. Zo gaat de vierjarige Juna van Dijk uit Schijndel 10 km afleggen in haar elektrische rolstoel. Rob van der Veer uit Landsmeer fietst de monstertocht van 546 km in Noorwegen voor zijn vrouw Joyce, die de spierziekte FSHD heeft. En Jan Kooijman en Rivka Smit strijden tegen elkaar in een rolstoel. Het fonds wil met de actiemaand laten zien dat spierziektepatiënten niet alleen staan in de strijd tegen hun spierziekte. Samen met het fonds, familie en vrienden worden krachten gebundeld om zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek.

Lees meer over onze ambassadeurs