Dansen tegen spierziekten

Scala tourt vanaf 1 december tot en met 25 maart 2018

De ultieme vrijheid om te bewegen, dat is de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen. Dagelijks gaan mensen met een spierziekte tot het uiterste, om uit hun lijf te halen wat er in zit. Ze zoeken de kracht en controle om zo zelfstandig mogelijk te leven. Ondanks hun verslapte en zelfs verlamde spieren. Dansers herkennen deze strijd met het eigen lichaam. Om de grenzen op te zoeken van wat je kan. Daarom heeft het Prinses Beatrix Spierfonds een speciale band met dans, en draagt de danswereld ons een warm hart toe. In 2013 is het initiatief ontstaan tussen het Holland Dance Festival en het Prinses Beatrix Spierfonds om aandacht te vragen en fondsen te werven voor de strijd tegen spierziekten. Jaarlijks openen zij samen het Nederlandse dansseizoen tijdens het dansgala Free To Move in Den Haag. Samen vragen we aandacht en werven we fondsen voor de strijd tegen spierziekten. Dit doen we door Nederland van dans te laten genieten.

Scapino heeft de missie van het Prinses Beatrix Spierfonds en Holland Dance Festival omarmd. Deze voorstelling staat in het teken van ‘Free To Move. Free To Move is de ultieme vrijheid van bewegen, de droom die dansers en mensen met een spierziekte delen.

Agenda en tickets   Lees meer over spierziekten

Nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van ons werk, wetenschappelijk onderzoek, acties en activiteiten? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!

Meld je aan