GBS de wereld uit!

Onder dit motto hebben het Prinses Beatrix Spierfonds en patiëntenvereniging Spierziekten Nederland de handen ineen geslagen. Het gezamenlijke doel is een behandeling voor GBS dichterbij te brengen. Door geld op te halen voor extra onderzoek in Nederland. Dat kan onderzoek zijn naar genezing of tot dat het zover is, om de gevolgen van de ziekte te kunnen behandelen.

HET ONDERZOEK WAAR WE VOOR SPAREN IS EEN ONDERZOEK NAAR VOORAFGAANDE INFECTIES ALS VOORSPELLER VAN GBS

SPAREN VOOR EXTRA ONDERZOEK

We hebben inmiddels een bedrag van 40.000 euro opgehaald, genoeg om met een eerste onderzoek ‘Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom‘ te kunnen starten! Door meer geld in te zamelen kan dit onderzoek nog verder uitgebreid worden.

1. Voorafgaande infecties als voorspeller van het Guillain-Barré syndroom – prof. dr. Bart Jacobs, Erasmus MC, € 63.000

Het Guillain-Barré syndroom wordt veroorzaakt door voorafgaande infecties. In dit onderzoek zal worden gekeken naar de invloed van verschillende infecties op het verloop van de ziekte. Met de eerste 40.000 euro kunnen prof. dr. Jacobs en zijn collega’s bloedmonsters van ruim 400 patiënten analyseren, terwijl ze er 700 klaar hebben liggen. Elke 90 euro die extra wordt opgehaald, zorgt dat er daar een bij komt. Laten we er dus samen voor zorgen dat we dit belangrijke onderzoek kunnen uitbreiden!
Lees meer over dit onderzoek

Giften goed besteed

Alle giften die voor ‘GBS de wereld uit!’ bij ons binnen komen, worden geoormerkt en besteden wij voor 100% aan onderzoek naar GBS en CIDP. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft het CBF keurmerk en de ANBI status, zo weet je zeker dat je gift goed terecht komt en is de donatie fiscaal aftrekbaar.