MD de wereld uit!

Onder dit motto hebben het Prinses Beatrix Spierfonds en patiëntenvereniging Spierziekten Nederland de handen ineen geslagen. Het gezamenlijke doel is een behandeling voor myotone dystrofie dichterbij te brengen. Door geld op te halen voor extra onderzoek in Nederland. Dat kan onderzoek zijn naar genezing of tot dat het zover is, om de gevolgen van de ziekte te kunnen behandelen.

Het volgende onderzoek waar we voor sparen is het tweede deel van het onderzoek naar de rol van voeding bij myotone dystrofie

Sparen voor volgend onderzoek

In overleg met onderzoekers en patiënten hebben we een onderzoeksagenda voor myotone dystrofie ontwikkeld. Hierin benoemen we concrete onderzoeken die we de komende jaren willen starten. Zodat we de meest kansrijke weg richting een behandeling kiezen en tegelijkertijd iets kunnen doen aan urgente problemen van patiënten nu. Het extra onderzoek waar we met ‘MD de wereld uit!’ voor sparen is het tweede deel van het onderzoek: ‘De rol van voeding bij myotone dystrofie‘.

1. De rol van voeding bij myotone dystrofie, deel 2 – prof. dr. Karin Faber, Maastricht UMC+

Mensen met myotone dystrofie hebben vaak onder- of overgewicht. Onderzoekers in Maastricht zijn een onderzoek gestart om beter inzicht krijgen in de energiebehoefte, voedselinname en stofwisseling bij mensen met myotone dystrofie. In het tweede deel van dit onderzoek zal het effect van een voedingsinterventie getest worden op het beloop van de ziekte.

Eerder toegekend

Met de opbrengsten van ‘MD de wereld uit!’ hebben we de volgende onderzoeken al kunnen financieren:

Giften goed besteed

Alle giften die voor ‘MD de wereld uit!’ bij ons binnen komen, worden geoormerkt en besteden wij voor 100% aan onderzoek naar myotone dystrofie. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft het CBF keurmerk, zo weet je zeker dat je gift goed terecht komt en is de donatie fiscaal aftrekbaar.