SMA de wereld uit!

Onder dit motto hebben het Prinses Beatrix Spierfonds en de diagnosegroep SMA van patiëntenvereniging Spierziekten Nederland de handen ineen geslagen. Het gezamenlijke doel is een behandeling voor de spierziekte SMA dichterbij te brengen. Door geld op te halen voor extra onderzoek in Nederland. Dat kan onderzoek zijn naar genezing of tot dat het zover is, om de gevolgen van de ziekte te kunnen behandelen.

Het volgende onderzoek waar we voor sparen is een onderzoek naar het afweersysteem bij SMA

Sparen voor volgend onderzoek

In overleg met onderzoekers en patiënten hebben we een onderzoeksagenda voor SMA ontwikkeld. Hierin benoemen we concrete onderzoeken die we de komende jaren willen starten. Zodat we de meest kansrijke weg richting een behandeling kiezen en tegelijkertijd iets kunnen doen aan urgente problemen van patiënten nu. Het extra onderzoek waar we met ‘SMA de wereld uit!’ voor sparen wordt is het onderzoek ‘De rol van het afweersysteem bij SMA‘.

Kinderen met SMA zijn erg vatbaar voor infecties aan de luchtwegen. Mogelijk spelen afwijkingen in het afweersysteem hierbij een rol. Het doel van dit onderzoek is te achterhalen wat er bij SMA fout gaat in het afweersysteem. Laten we er samen voor zorgen dat dit extra onderzoek zo snel mogelijk van start kan gaan!

Eerder toegekend

Met de opbrengsten van ‘SMA de wereld uit!’ hebben we de volgende onderzoeken al kunnen financieren:

Giften goed besteed

Alle giften die voor ‘SMA de wereld uit!’ bij ons binnenkomen, worden door ons geoormerkt en besteden wij voor 100% aan onderzoek naar SMA. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft het CBF keurmerk, zo weet je zeker dat je gift goed terecht komt en is de donatie fiscaal aftrekbaar.