Statiegeldactie Dirk levert ruim 34.000 euro op

26-10-2017

Supermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden september en oktober een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft €34.958,85 opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Prachtige cheque

Stefan Pieterson (5 jaar) was het boegbeeld van de actie en stond op alle posters en inzamelzuilen in de supermarkten. Supermarktmanager Mark Sneeuw van Dirk van den Broek op het Belgiëplein in Amsterdam overhandigde hem op donderdag 26 oktober een cheque met daarop een bedrag van maar liefst € €34.958,85. Stefan heeft de spierziekte SMA. Dit is een zeldzame, erfelijke spierziekte. De spieren worden steeds zwakker tot mensen uiteindelijk verlamd raken. Met deze cheque kan er een flinke stap gezet worden in wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

“Voor het vijfde jaar op rij zet de Dirk van den Broek en haar klanten zich in voor mensen zoals Stefan. Wij zijn ontzettend blij met de opbrengst van deze landelijke statiegeldactie, dank aan alle mensen die hun bonnetje hebben gedoneerd.”, aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds.

Dirk

Het familiebedrijf Dirk van den Broek  omvat 120 winkels met een kwaliteitsdiscountformule. De winkels zijn gevestigd in Noord- en Zuid-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland, Overijssel, Friesland en Zeeland. Kijk voor meer informatie op www.dirk.nl. Dit jaar bestaat Dirk 75 jaar. Dirk van den Broek opende op 13 juni 1942 op 18-jarige leeftijd in Amsterdam zijn eerste winkel. Bijzonder is dat hij het jubileum nog zelf mee viert.

Start ook een statiegeldactie      Lees meer over spierziekten