Statiegeldactie Dirk levert ruim €30.000 op

25-10-2016

nieuws-opbrengst-statiegeldactie-dirk-prinses-beatrix-spierfondsSupermarktketen Dirk van den Broek heeft in de maanden augustus en september een statiegeldactie georganiseerd voor het Prinses Beatrix Spierfonds. De actie heeft € 30.881,65 opgeleverd. Dit geld komt ten goede aan wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

Prachtige cheque 

Anouska Ramaker (22 jaar) ontvangt uit handen van filiaalmanager Twan van Fessem. Een cheque van maar liefst € 30.881,65 Anouska heeft de spierziekte FSHD. Door de ziekte verliezen de spieren steeds meer kracht, waardoor mensen uiteindelijk in een rolstoel kunnen belanden. Kenmerkend voor de spierziekte is het uitdrukkingsloze gezicht. Met deze cheque kan er een flinke stap gezet worden in wetenschappelijk onderzoek naar spierziekten.

“De actie is een prachtig initiatief van de supermarktketen, we vinden het fantastisch dat Dirk van den Broek en haar klanten zich inzetten voor mensen met een spierziekte”, aldus Jan-Ite de Ruijter, directeur Prinses Beatrix Spierfonds.

Kom ook in actie

Ook jij kan een statiegeldactie starten. In veel supermarkten kunnen statiegeldflessen worden ingeleverd. De meeste supermarkten vinden het leuk om mee te werken aan een statiegeldactie voor het goede doel. Voor het Prinses Beatrix Spierfonds is dit een unieke kans voor een statiegeldactie van de plaatselijke supermarkt. Help jij mee?

Start ook een statiegeldactie      Lees meer over spierziekten