Succesvol symposium jong onderzoekstalent

10-06-2016

nieuw---muscles2meet---in-gesprek---prinses-beatrix-spierfonds

Prinses Beatrix in gesprek met jonge onderzoekers.

Het Prinses Beatrix Spierfonds wil jonge onderzoekers graag enthousiasmeren, motiveren en behouden voor onderzoek naar spierziekten. Daarom hebben we het symposium ‘Muscles2Meet’ georganiseerd voor alle jonge onderzoekers in Nederland die bezig zijn met spierziektenonderzoek. Een primeur. Met het symposium willen we jonge onderzoekers enthousiast maken voor onderzoek naar spierziekten. Zodat zij in de toekomst kiezen voor dit belangrijke veld.

Waarborgen en behouden

Het fonds streeft ernaar om de kwaliteit van spierziektenonderzoek in Nederland te waarborgen en te optimaliseren. Het symposium Muscles2Meet wordt, samen met Spierziekten Centrum Nederland, georganiseerd voor promovendi op het gebied van spierziekten en is bedoeld om jonge talentvolle onderzoekers te binden aan het spierziektenveld. We vinden het belangrijk dat (jong) talent wordt opgeleid en de kans krijgt om door te groeien tot de top van het onderzoeksveld en dat spierziekten een belangrijk deel uit maken van aandachtsgebied bij de universitair medische centra in Nederland.

Kennismaken met spierziektenonderzoek en elkaar

Het tweedaagse symposium werd mede georganiseerd door een comité van vier jonge onderzoekers. Zij stelden een programma samen waarmee de zestig aanwezige jonge onderzoekers elkaar én het vakgebied beter konden leren kennen. Zo was er tijdens een postersessie tijd om over onderzoek te praten en tijdens het diner gelegenheid om wat informeler kennis te maken. Ook waren er lezingen van succesvolle onderzoekers en interactieve workshops op het gebied van carrièreontwikkeling. De foto’s van het symposium zijn hier te bekijken.

Bijzondere steun

Onze beschermvrouwe  H.K.H Prinses Beatrix is vanaf het begin betrokken geweest bij de opzet van het symposium en nam deel aan de eerste brainstormsessie in 2015. De prinses was ook aanwezig op het symposium, ze nam deel aan het ochtendprogramma en sprak met jonge onderzoekers.

Met elk afgerond onderzoek komt ons einddoel, een geneesmiddel voor alle spierziekten, dichterbij. Maar ook op de weg naar genezing zijn er doelen die we met wetenschappelijk onderzoek bereiken. Zoals sneller de juiste diagnose, een betere voorspelling van het ziektebeloop en een betere behandeling. Help jij mee om deze doelen te bereiken?

Help mee        Lees meer over onze werkwijze

nieuw---muscles2meet---groepsfoto beatrix---prinses-beatrix-spierfonds

De deelnemers aan Muscles2Meet, samen met Prinses Beatrix