VOORTAAN (CONTACTLOOS) PINNEN BIJ DE COLLECTANT MET NIEUWE HYPERMODERNE COLLECTEBUS

29-08-2017

Maar liefst 21 goede doelen hebben de handen ineengeslagen voor een nieuwe collectebus. Tijdens de collecteweek van 10 t/m 16 september kan er in 25 gemeenten door heel Nederland ook contactloos én met pin gegeven worden aan de collectant. Contactloos betalen wordt immers steeds populairder. In 2014 waren er in totaal nog maar 8,3 miljoen contactloze transacties en in 2016 steeg dit aantal al tot 630 miljoen. In de eerste zeven maanden van dit jaar waren we daar met 679 miljoen alweer royaal overheen. Ook het aantal pinbetalingen groeit; het afgelopen jaar waren er in Nederland voor het eerst zelfs meer pinbetalingen dan contante betalingen.

Collecteren wordt steeds populairder

Er wordt al ruim 100 jaar gecollecteerd en de afgelopen drie jaar is de waardering voor deze manier van geven alleen maar toegenomen. In 2014 was 68% van Nederland positief over het geven aan de collectant en in 2017 is dit zelfs 72% (GFK-onderzoek in opdracht van SCP). Een grote belemmering

Alle 21 deelnemende goede doelen met de nieuwe collectebus.

is echter dat veel mensen tegenwoordig geen kleingeld meer in huis hebben. Voor iedereen die toch graag wil geven, hebben de goede doelen nu een oplossing gevonden. Gezamenlijk komen zij met een hypermoderne collectebus. Voortaan kan er dus zowel contactloos, met pin als met contant geld worden betaald aan de deur.

31 augustus landelijke kick-off

Op donderdag 31 augustus vond de landelijke kick-off plaats. Alle 21 deelnemende goede doelen hebben gezamenlijk de nieuwe collectebus onthuld. Tijdens het feestelijk evenement in het Olympisch Stadion werd het startsignaal gegeven. Middels een estafette door collectanten en bekende Nederlanders, de ambassadeurs van de goede doelen, werd de bus symbolisch aan elkaar doorgegeven.

Collecteweek: 10 t/m 16 september 2017

Van 10 t/m 16 september gaan 250 collectanten van het Prinses Beatrix Spierfonds met de nieuwe collectebus op pad. Veiligheid en anonimiteit van de gift staan centraal bij deze nieuwe vorm van collecteren. De collectebus kan alleen worden ingezet door goede doelen met een CBF-keurmerk, zodat deze niet in verkeerde handen kan vallen. Bovendien zijn de collectanten te herkennen aan hun legitimatiebewijs. De collectebussen worden na elke collecteweek doorgegeven aan een volgend collecterend fonds. Zo blijven de kosten beperkt en worden de bussen zo breed mogelijk ingezet.

meld je aan als collectant      Lees meer over collecteren