Anouska heeft de spierziekte FSHD.

ER ZIJN 600 SPIERZIEKTEN, VOOR 1 HEBBEN WE AL EEN MEDICIJN

fshd-anouska-maarel-wetenschapsprijs-prinses-beatrix-spierfonds

Voor de ziekte van Pompe is er een levensreddend medicijn. Met de Wetenschapsprijs van € 1.000.000,- geven we het wetenschappelijk onderzoek naar FSHD een boost.

Wat wij doen

Onderzoek naar een mogelijk medicijn beslaat verschillende fases en neemt jaren in beslag. Elke fase is cruciaal: van het nauwkeurig be­schrijven van de verschijnselen en het vinden van de oorzaak tot het ontwikkelen en lanceren van een medicijn. En er kan zelden een fase overgeslagen worden. Voor de farmaceutische industrie is zo’n compleet traject vaak commercieel niet interessant. Het Prinses Beatrix Spierfonds heeft geen commerciële belangen en beschikt over een (inter)nationaal netwerk van experts. Wij kijken over de grenzen van alle spierziekten heen en stimuleren onderzoekers hun kennis en resultaten te delen. We toetsen een onderzoekaanvraag op relevantie, kwaliteit en kans op vervolg. Bovendien brengen wij de praktijkervaring van patiënten en hulpverleners tot in het laboratorium. Zo halen we het meeste uit elke euro die we te besteden hebben, en het meeste uit wetenschappelijk onderzoek.

Lees meer over onze werkwijze

In 1956 werd het Fonds ter bestrijding van Kinderverlamming opgericht. Een jaar later werd kroonprinses Beatrix geïnstalleerd als beschermvrouwe en veranderde de naam in het Prinses Beatrix Fonds.

Lees meer over onze geschiedenis

Het Prinses Beatrix Spierfonds stimuleert wetenschappelijk onderzoek naar genezing en kwaliteit van leven. We subsidiëren wetenschappelijk onderzoek op verschillende manieren.

Lees meer over onze organisatie

Het Prinses Beatrix Spierfonds vindt het belangrijk om samenwerking te zoeken met anderen. Zodat we elkaar kunnen versterken met al onze kennis, middelen, creativiteit en ervaring.

Lees meer over onze samenwerking

Wij zoeken jouw hulp

De strijd tegen spierziekten kunnen we niet alleen voeren. Gelukkig zijn er veel mensen die helpen. Vrijwillig. Door over spierziekten te vertellen, door geld op te halen of te geven. Door iets te doen voor iemand die door zijn spierziekte iets niet kan. Help je ook mee?

Start je eigen actie   Doneer direct   Word collectant